Glasdagen 2018 med SM i Konstinramning

Den 2 februari 2018 arrangeras Glasdagen på Quality Hotel Globe i Stockholm. Arrangemanget där vi samlar hela branschen, medlemmar och leverantörer, för inspirerande föreläsningar och diskussioner om viktiga framtidsfrågor. Vi utlovar spännande möten, värdefulla insikter och en trevlig afton med högklassig underhållning, middag och gemenskap.

Hur bli konkurrenskraftig och framgångsrik i en framtidsbransch?

Glasbranschen är på frammarsch med snabb teknikutveckling och nya innovationer. Vad kan vi vänta oss av framtiden? Och hur stärker vi vår konkurrenskraft? Genom att träffas, utbyta erfarenheter och lära av varandra kan vi fortsätta att utveckla våra verksamheter och vår bransch.


SM i Konstinramning

SM i Konstinramning avgörs vartannat år i samband med Glasbranschföreningens stora branschträff Glasdagen. De tävlande bidragen ställs ut på plats och kan beskådas under hela dagen. De bedöms av en professionell jury, som ingående granskar varje inramning och bedömer dem utifrån samma kriterier som gäller för att avlägga gesällprov i konstinramaryrket. Temat för SM 2018 är ”Ge bilden en ny chans” vilket innebär att man gör en helt ny inramning av papperskonst från en felaktigt inramad, gammal, sliten eller glömd tavla, t ex ett loppisfynd. Både den nya, d v s tävlingsbidraget, och den gamla inramningen kommer att presenteras på SM.

Under dagen pågår även en tävling om att bli publikens favorit, där de medverkande på Glasdagen röstar på sin favorit. Vinnaren tillkännages under galamiddagen på kvällen. Sista anmälningsdag till tävlingen är 31 december 2017.


SM i Konstinramning 2018 sponsras av Konstlist.