Kurs i inramningsteknik – papperskonst

Innehåll
Under kursen går man igenom en standardinramnings komponenter och material, skärning av passepartouter samt olika sätt att montera papperskonst. Vidare får deltagarna en genomgång av verktyg och maskiner, skyddsanordningar och arbetsmiljö. Under dag 2 ges deltagarna tillfälle att arbeta på egen hand med tillskärning av kartong och glas, kapning och spikning av ramlist samt montering till en färdig inramning. Vidare går man igenom hur felaktigt utförda inramningar på sikt kan påverka papperskonsten negativt och när man bör kontakta en papperskonservator.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är relativt ny i yrket, hantverkslärlingar eller till dig som vill fräscha upp dina slumrande kunskaper. Kursen är även bra att gå som förberedelse inför gesällprovet i konstinramaryrket.

Kurstillfälle
25 – 26 april 2019, Glasskolan i Katrineholm

Kursledare
Eva Wadenhorn, Galleri ABCD, Malmö
Pernilla Trane, Hanssons Ramtillverkning, Limhamn

Kursavgift
5 000 kr exkl moms för medlemmar i Glasbranschföreningen
10 000 kr exkl moms för icke medlemmar
I avgiften ingår kursmaterial och arbetshäftet ”Att arbeta med konst på papper”, för- och eftermiddagskaffe samt lunch båda dagarna.

För vidare information
Vill man ha mer information om kursen är man välkommen att kontakta Anne Sahlgren, Glasbranschföreningen, på 08-453 90 75 eller anne.sahlgren@gbf.se

Kurs på Glasskolan i Katrineholm.