Pernilla från Limhamn vann SM i Konstinramning

På bilden: Till vänster Therese Sjöberg, Rammakarna på Östermalm AB, till höger Pernilla Trane, Hanssons Ramtillverkning, Limhamn.
Foto: Matilda Röjgård

Nyligen avgjordes SM i Konstinramning på Glasbranschföreningens stora branschträff – Glasdagen.
Svensk Mästare blev Pernilla Trane från Hanssons Ramtillverkning i Limhamn:
– Självklart känns det jättebra att ha vunnit både juryns första pris och dessutom komma tvåa i tävlingen som publikens favorit, det är ett fint bevis på att det man gör är bra!
Uppgiften var att rama in valfri tablettask. Pernilla hade ramat in tre tablettaskar med lakritspastiller.

– Valet av tablettask var väldigt fritt och inspirerande. Tablettasken hittade min pappa på konstmuseet Arken i Danmark under en Bjørn Wiinblad-utställning. Det var den som gav mig idén hur jag skulle göra inramningen. Jag ville ha en elegant och stilren inramning, kanske för att sticka ut lite men också för att matcha Bjørn Wiinblads stil, säger Pernilla.

Även deltagarna på Glasdagen fick rösta fram Publiken Favorit. Vinnaren blev en inramning av en ask chokladpastiller gjord av Therese Sjöberg från Rammakarna på Östermalm.

– Det känns jätteroligt! Känner mig både förvånad och även lite rörd över av att ha vunnit det här ärofulla priset. Min inramning var ju trots allt publikens favorit och det värmer verkligen!

Även Therese jobbade hårt med att hitta ”rätt” tablettask:

– Jag tog faktiskt en rejäl runda på stan för att hitta en inspirerande tablettask och kom hem med hela 12 stycken. Väl på arbetet dagen efter var det inte så svårt. När man väl hittat ett objekt eller en bild man gillar är det i alla fall inte för mig svårt att hitta inspiration.

Juryn bestod av konstinramare, leverantörer från inramningsbranschen samt en designer och färgsättare. I bedömningen tittade juryn på val av arbetsmaterial, noggrannhet i arbetet och helhetsintrycket.

SM i Konstinramning

1:a pris i SM i Konstinramning – Pernilla Trane, Hanssons Ramtillverkning, Limhamn
2: a pris i SM i Konstinramning – Annika Kaspersson Nilsson, Blackstad Rambutik, Blackstad
3:e pris i SM i Konstinramning – Johanna Vaker Holver, Ramhuset Konst & Ram Falun AB

Publikens favorit

1:a pris i publikens favorit – Therese Sjöberg, Rammakarna på Östermalm AB, Stockholm
2:a pris i publikens favorit – Pernilla Trane, Hanssons Ramtillverkning, Limhamn
3:e pris i publikens favorit – Evelina Alvtegen, Fornåsa Ram & Design, Borensberg