Vinnarna från vänster: Annika Kaspersson, Elsie-Marie Phil, Elin Åkerberg och Therese Sjöberg. Foto: Sören Håkanlind

Maximal lycka när Elsie-Marie blev svensk mästare

SM i konstinramning

Det var påtagligt glädjerus när Elsie-Marie Pihl, Blackstads Rambutik, på Glasdagen korades till svensk mästare i konstinramning.
– Riktigt maxat! utbrast hon. Det här blev ju också lite som en grand final på min yrkeskarriär. Nu kan jag gå i pension nästa år med extra gott samvete, intygade hon medan branschkollegorna på Glasdagengalan hyllade henne.

Årets tema för SM i Konstinramning var ”Maximalism”, med få direktiv i kriterierna, enbart kravet på att innehålla en bild och yttermåtten på själva ramen. För Elsie-Marie Pihl passade det perfekt.

– När jag fick veta temat visste jag direkt vad jag ville göra. Som gammal brevbärare blev valet av ett frimärke med kungen som bild självklart. Sedan lade jag till guld, sammet och hermelinpäls, ja ingen äkta då förstås, för att maxa uttrycket. Det nästan blev lite för mycket av allt, men jag är nöjd med resultatet, intygar hon.

Publikpriset till kollegan

Extra nöjd är hon också över att ”Publikens pris” gick till hennes kollega i rambutiken, Annika Kaspersson.

– Ja verkligen! Men jag önskade nästan att hon skulle vinna förstapriset efter att tidigare ha kommit tvåa tre gånger i publikomröstningspriset.